About Me

My photo
cheras, kuala lumpur, Malaysia

Monday, 28 March 2011

kisah ku & hubby

Perkenalan ku dgn hubby adalah berdasarkn drp kwn baik ku, nma nye ahsikin,, aq hnye mngngp hubby sbg abg angkt shj kerana pd masa ni aq mempunyai dedy.. tp dlm masa yg sama aq mkin jaoh dri dedy.. aq syg dedy tp dye xpernh percye pd kesetian aq.. aq sedeh sgt,, dlm masa ni aq sellu dgn hubby,, tp kite org xpernh lebih,, just hbungn adeq n abg.. hubby pernh mtk couple ngn aq tp aq tolk kerne cinta aq pd dedy...seleps itu aq dgn hubby x pernh contct.. mukin dye sre sedeh dgn jwpn aq... tp time tu aq x boleh wat ppe kerne aq syg sgt pd dedy... tp mkin lme ksh syg aq dgn dedy mkin pudr.. 
dalam mase itu aq rindu sgt pd hubby yg mne dlu sellu gembire kn aq.. aq perlukn seorg abg utk aq cerite ksedihn ku.. tp tnpe aq sedar yg aq mule mnyukai hubby,, mula2x aq hnye mngngp ini perasaan biase shj kerna mukin aq ksepian n kesunyian.. tp tbe2x je aq sedar yg aq cintakn hubby...
aq xphm knp ini berlku pd driku... apakh kerna aq muak dgn perngai dedy.. q pn xtaw... yg aq taw aq syg n cinta kn hubby... YA ALLAH, aq sendri x taw pe yg cube KAU rancang kn utk ku..
dlm masa ni aq declear ngn hubby, aq jd la aweq dye... tp hubby ni open mind, dye x kesah pn aq keluar ngn memb2x,, itu yg wat aq syg kt dye sbb dye pcye kt aq..
satu masa aq bergduh dgn hubby, aq x contct dye lme,, tbe2x je dye ckp ngn aq nk putus, sbb dye da wat slh ngn aq, time 2 aq sedeh sgt... tp aq x tnyer pn kt dye knp dye nk putus.. n aq terime je kputusan dye..  2 hari aq x keruan... aq pikir pe salah aq sbenarnye,,, knp semua ni jd pd aq,, ape aq mmg x layak utk dpt kbhagiaan??? dalam waktu aq berfkir ttg pe ksalahn ku tibe2x hubby sent msj pd ku n bertnye khbr,, aq gembire sgt.. wlaupn dlm msj tu dye memngilku pija.. hatiku berkata " xpela...... walaupn dye bkn lg boyfrz kau tp dy ttp ambik bert ttg ko.. itu da memadai.." aq mengukir senyumn bila hayi ku berfikir bgitu...
tp pd watu yg sama aq x boleh mnolk perasaan cinta ku pd nya... aq nk mnjerit mngtakn bhawa aq sayang sgt pd nya..tp aq x bole... ego aq sgt tinggi.. tp malang nye ego ttp kalah dgn hati n perasaan ku yg sgt mncintai hubby,, aq maafkn dye n aq terime dye... x sangke bile kite cintekn sesorg kite akn sentiase memaafkn nye.. itu la die org kata " hebatnye bercinte"
perhubungn aq kmbli spt sedia kle... tp hubby ttp buat utk yg kli ke-2,,, aq sedeh sgt... aq mrh,, aq xkeruann,,, YA ALLAH knp hubby wat semue ni pd aq...tp utk kli ke-2 aq ttp maafkn hubby... betape cinte nye aq pd dye...aq hrp dye xkn buat lg... alhamdulillah,, hubby x wat bende tu lg.. aq bhgia sgt.. tp dlm masa aq bhgia, aq telh mndpt 1 berita, aq dpt taw yg rupa nye hubby aq girlfrz n aq gf ke-2 dye.. aq sedeh sgt.... aq putus dgn dye tnpe mndgr ape2x reason drp dye..
dye terima kata putus dri aq,,, YA ALLAH, hatiku berkata lg " x teringin kah kau utk memujuk ku"
dalam masa 2 hri aq jd x teng, sume bende yg aq buat mesti mngingt kn ku pd hubby,,, aq taw yg aq syg sgt kt dye... tp knp dye tipu aq,,, aq cube cri jawapan  dengan linangan air mataku, hatiku berkata lg " jahat ke aq? smpi x boleh nk mngecapi kbhagian" kerinduan ku x tertngung lg... aq sgt merindui hubby, aq sent 1 text pd dye " maaf gngu, sy cuma nk ckp yg sy rindu sgt2x kt awk, mg klu msg sy ni mngngu awk,,, salam" bebrape detik kmudian hubby terus kol aq,, aq bhgia dpt dgt suare dye.. walaupn aq taw dye sudh berpunye,, tp aq x kuat,, aq ttp syg kn dye... smpi kn aq bole terime dye lg walaupn aq tw dye da berpnye... aq xberniat nk merampas nye drp gf dye... cume aq x bole mngawal perasaan ku...yg aq sangt mncintainya..." bodoh kn aq ni" aq x mngharp ape2x.. aq cme nk kn kasih syg dri dye, klu 1 masa nti aq xder jodoh dgn dye,,, aq pasrah,aq redha, kerna aq tau KAU sentiase merancangkn yg terbaik utk aq... ape2x pn aq ttp gembire kerna hubby pernh ade memori bhagia dgn aq,, YA ALLAH aqberhrp KAU xkn ambil memori itu drp ku... AMIN YA RABBAL ALAMIN

Thursday, 24 March 2011

aku..

assalamualikum semua...,
         Nama saya mawar... sy ada 5 adik beradik... tp yg 2 ialah abg tiri sy.. tp mawar xpernh bezakn adik berdik tiri dgn adk berdik kndung... dlm bnyk2x family, mawar seorg je ank perempuan.. kadang2x mawar sedih sbb knp semua org ade kkak perempn or adeq pmpn tp mawar xder... mawar cume ade abg2x....
       Abg tiri mawar yg pertama nma zahid, tp dye da lme meningalkn kami, abg yg ke-2 lk nme nye zaidi... dy da kawen n ade ank, ank dye kembr.. so mawar ni da bergelar mak cik... hahaah.... x sanke kn mawar yg mude cm ni da bergelar mkcik...
     Yg ini pula abg kndung mawar, nma nye hafiz, selain itu mawar juga ade adeq lelki nme nye hafizulnaim,,
     Sekarng ni pula citer psl saya, name sy mawar, sy berusia 20 thn.. sejak kecil lg mawar merupakan ank yg pling x cantik, x comel, hitam n hodoh la,, mawar sedih sgt,, knp semua abg n adeq2x mawar berkulit cerah...
     Mawar sellu dibndingkan.. walaupn kdg2x mawar sedih tp mawar xpernh tunjukn pd mereka yg mawar sedeh... mawar seorg yg sgt aktif, mawar sellu tlg mak mniage... sellu nye mawar akn bgn pg n tlg mak mask n buat kuih.. mawar pent cgt kdg2x.. mawar tlg mak n mak bg duit upah... tp mawar sellu geram ngn abg,, dye xdtg tlog pn tp mak sellu bg duit kt dye.. mak sellu lebeh kn abg je.. mawar sellu yg terakhir,, klu ade benda yg nk dibuat mesti mntx pertlongn mawar tp klu imbalan nye mesti d bg kpd abg,,, mawar sedeh... tp mawar xpernh berkire sbb mawar tahu bahawa mreke sume tu keluarge tercinte mawar...
       Dlam 1 masa mawar bertemu dgn seorang pemuda, nme nye hamli, dye baik sgt,, tp malang nye mawar bertemu dgn org yg tersalah,, hamli ade seorg perempuan yg boleh bergelr mcm suami org cume mereka x declear je..mereka da ade ank tp mereka xpernk berkahwin dgn sah,,, dalam mse yg same mawar jtuh cinta dgn hamli, cinta mawar di tentg dgn abg,mak n ayah,,, mawar sedih sgt,, kerna bg mawar dye la lelaki yg bole mmbhgiekn mawar..
     Mawar ttp x putus asa... mawar ttp bkwn dgn hamli tnpe pgethuan fmily..hubngn kmi makin erat... mawar bercinte lme sgt dgn hamli... dlm tempoh yg agk lme, mawar bru sedar ape itu erti cinta,pahit,bahagie,sengsare,, YA ALLAH,,, perit sgt dgn cubaan yg ko berikn,,, segale keepahitan itu mawar tempuh seorg dri.. mawar cube utk berkongsi.. tp mawar tkot n mawar xder sesape pn... mawar cume ade seorg kawan baik... nme dye ikin... dye kwn baik mawar sejk dibngku sekolh... semua nye mawar cerite kt dye..
    Mawar rse teng sgt dpt luahkn pd sesorg.. mawar sedih sgt bile cinta suci yg mawar bg pd hamli seorg tp hamli balas dgn mencintai 2 insan yg lain... YA ALLAH dugaan pe lg ni, x  cukup ke cinte yg ku berikn,, mne jnji mu yg mngatekn bhwa aq seorg yg ko sygi... knp ko tipu diriku... cukup la ko mnyatekn bhwe ko cume kesunyian n hnye memrlukn ku sbg tempt mngsi mse kesunyian mu... jgn la main kn hti n perasaan ku... ko membuat aq tkot tuk becinte..
     kenpe aq x diberi lnsung peluang utk bhgie... bile ku cube utk bhgia ade je kphitan dtg mnjemput ku.. kenpe aq diberi ujian yg x henti2x.. knp YA ALLAH???????????? sesungghnye ku taw ade sesuatu yg KAU rancang kn utk ku dkemudian hri.. aq pasrah dgn pe yg KAU datangi...